U bevindt zich hier : Huisdieren

Wij hebben weer kuikens!

     

Hier dan het verhaal van de eend bij Jopie's Groene Wereld

Op een zonnige dag vond Jopie een ei bij de siervijver . Ow , dat kan van een eend zijn , maar ook van een reiger , kip of gans . Dat loopt hier allemaal rond , dus ... , dacht Jopie . Ik stop het onder een kip en zie wel wat er uitkomt . Zo gedaan .

Na ongeveer 4 weken kwam er tussen de kippe kuikens ineens het ei uit . Wat een groot kuiken dacht Jopie en toen hij de snavel zag schoot hem te binnen dat dat gevonden ei moest zijn . Het is dus een eend of gans , was de conclusie .

Snel een oproep op www.dalfsennet.nl gedaan , wat er met het beestje gebeuren moest . Gewoon kuikenvoer , was het advies en inderdaad het kuikentje groeide gestaag en was binnen de kortste keren  twee keer zo groot dan zijn broertjes en zusjes .

De warmte in de kas en het kuikenvoer doen  het eendenjong goed . Dat het om een eendenkuiken gaat is nu wel duidelijk te zien .

Maar met zulke poten moet er gezwommen worden . Jopie heeft haar al een paar keer in de vijver gegooid maar ze wist niet hoe snel ze naar dr moeder ( kip ) moest rennen . Uiteindelijk in augustus heeft ze zelf het water ontdekt en voelt ze zichzelf er helemaal thuis .

Sinds eind juli kan ze ook vliegen en zo nu en dan zijn we haar een uurtje kwijt . ???? Op zoek naar een vriendje ??

Begin September is het water helemaal voor de vissen alleen . Onze dukkie duk is weg . Ongeluk ? Havik ? of zit ze mooi in een andere vijver te spelen ? Elke morgen kijkt Jopie nog even , maar nee helaas , foetsie .

24 maart 2011 werd Jopie 50 . Groot feest en vele kado's waaronder een nieuw huisdier .

Het ezeltje Pierck loopt sindsdien op het terrein . Zijn vrolijke en duidelijke gebalk is van verre hoorbaar . Zelfs in het plaatsje Oudleusen bij een straffe zuidelijke wind geniet men van Pierck zijn stembanden .

Alleen is maar alleen en daarom werd besloten een gezelschapsdier bij Pierck in zijn landje te zetten .

Nia heet zijn vriendinnetje. Ze zijn dikke vrienden en op 6  mei is dit jaar hun zoontje Dieks geboren! 

Kleine Dieksie groeit goed en word binnen de korste tijd een flinke lummel .